60

Vrijwilligerswerk in Almere: Van administratie tot kledinghersteller

Naast nieuws zoekt 1Almere ook naar de meest interessante vacatures bij jou in de buurt. Vandaag zie je interessante vrijwilligersvacatures. De vacatures vind je ook in de VMCA Vacaturebank.

Vrijwilliger administratief spreekuur

“Als vrijwilliger van het administratief spreekuur ondersteun je mensen bij allerlei regelzaken. Zo kunnen bewoners langs komen om iets op te zoeken op internet, wegwijs raken op Woningnet, Inkomsten en uitgaven in kaart brengen, het invullen van formulieren, het aanvragen van regelingen, maar ook de uitleg van een brief”, schrijft wijkteam Poort.

Bekijk de volledige vacature van het wijkteam >

Telefoniste gezocht

Stichting Diligence Almere organiseert met een team van 40 vrijwilligers dagelijks uitjes voor mensen van 55 jaar en ouder. Naar een museum, een concert, uit eten, naar de markt of naar een tuincentrum. De stichting is nog op zoek naar een telefonist(e). “Voor ons kantoor in Waterwijk zijn wij voor 2 ochtenden per week op zoek naar een telefoniste”, schrijft de stichting in de vacature.

Bekijk hier de hele vacature >

Kledinghersteller

Dierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven en menselijk handelen (denk aan illegale handel, particulier bezit en exploitatie in entertainment) is daar vaak de oorzaak van. AAP zet zich in voor een betere toekomst voor dieren zoals apen, wasberen en leeuwen. Vind jij het werk van Stichting AAP ook belangrijk? De stichting is nog op zoek naar een kledinghersteller.

“Vind jij het leuk om met enige regelmaat (1 a 2x in de maand, soms vaker soms minder) een tas met kapotte kleren op te halen bij AAP en deze vervolgens bij jou thuis te repareren? Heb jij een naaimachine die dit aankan? Neem dan contact op met ons”, zo laat de stichting weten.

Bekijk hier meer >

Vrijwilliger om bewoner te bezoeken

“Wij zoeken een vrijwilliger die 1 keer per week een bezoek brengt bij een bewoonster om een praatje te maken. Mevrouw is hardhorend en het is belangrijk dat je hiervoor de tijd neemt en duidelijk articuleert”, schrijft Zorgcentrum De Kiekendief op internet.

Bekijk de vacature bij de VMCA >

Vrijwilliger voor het studiecentrum

“Wij zoeken: per direct, een vrijwilliger met hart voor het werken met tieners”, zegt OSG de Meergronden.

Lees hier meer >

Toch een betaalde baan?

Wil je toch een betaalde baan in de buurt? Tip: kijk eens op Twitter!

Dit vind je misschien ook interessant