58

Podcast: Bijzonder projecten in Almere voor statushouders

Vandaag in de podcast aandacht voor het Almeerse nieuws. We horen onder andere een bericht over een bijzonder project voor statushouders. Een Kamerlid en de wethouder bezochten het project. Daarnaast is er in deze podcast ook aandacht voor sportnieuws en het weer.

Onderwerpen in deze podcast zijn onder andere:

  • Informatiemarkt in Flevoziekenhuis op Wereldkankerdag
  • Biefstukrestaurant Loetje geopend in Almere
  • Bijzondere projecten voor Statushouders in Almere
  • City FC verliest nipt bij Go Ahead Eagles
  • AviAir Almere laat DKC ontsnappen

Ed Spanjaard

In de rubriek ‘Hemelse Modder’ gaat Klaas Vos vandaag in gesprek met Ed Spanjaard. Spanjaard (1948) komt uit een muzikaal actieve familie. Thuis, in Haarlem, wordt er veel aan kamermuziek en piano-quatre-mains gedaan. Als jong, uitvoerend musicus ondervindt Spanjaard ook blijvend invloed o.a. van de vermaarde dirigent Eduard van Beinum. Spanjaard studeert aan wat later het Sweelinck Conservatorium Amsterdam is gaan heten en vervolgens aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Hij wordt assistent van Bernard Haitink, Georg Solti en Herbert von Karajan, en assisteert hij in 1980 en 1981 bij de Salzburger Festspiele. Bij de Bayreuther Festspiele1983 is hij assistent van Georg Solti bij Wagners Ring des Nibelungen en legt zo de basis voor zijn werk in de opera.

Het volledige gesprek is te beluisteren op de website van RB. Deze uitzending werd mede mogelijk gemaakt door de collega’s in Bloemendaal.

Dit vind je misschien ook interessant