62

Weekoverzicht: Van belevingscentrum tot ouderenkoor

Wat gebeurde er afgelopen week bij jou in de buurt? Lees het hieronder in het weekoverzicht met nieuws uit Almere.

Belevingscentrum

Tijdens de Week van de Circulaire Economie werd er een bijzonder evenement georganiseerd in het Upcyclecentrum in Almere Haven. In het centrum vond de officiële opening plaats van het nieuwe belevingscentrum. Wethouder Duurzaamheid Jan Hoek was daarbij aanwezig.

Opening belevingscentrum in Upcyclecentrum Almere

Fietsen is veiliger

De Fietsersbond is erg tevreden over hoe het gaat met de fietspaden in Almere. Dat werd afgelopen week bekend. “Er is de afgelopen tijd veel verbeterd maar er moet ook nog wel het nodige gebeuren”, zegt Mario Kramer. Hij is Coördinator Onderafdeling Almere van de Fietsersbond.

Werkzaamheden aan het Spoorbaanpad

Illegaal vuurwerk

Voetbal en illegaal vuurwerk horen niet bij elkaar. Alle betaald voetbalclubs, de KNVB, de politie, het OM, de gemeenten en het Ministerie van Justitie en Veiligheid slaan daarom de handen ineen om illegaal vuurwerk uit het voetbal te weren. Ook de gemeente Almere steunt de actie. Dat werd afgelopen woensdag bekend.

Gemeenten, voetbalclubs en politie willen samen illegaal vuurwerk in de ban doen

Hulp voor Oosterwold

In de nieuwe wijk Oosterwold mogen bewoners zelf bouwen. Dat betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor de aanleg van de wijk. In ruil daarvoor krijgen de bewoners een lagere grondprijs. Een mooi idee in theorie, maar in de praktijk blijkt dat het concept van Oosterwold niet werkt. De gemeente moet er zelfs aan te pas komen om extra wegen aan te leggen.

Gemeente biedt hulp aan inwoners Oosterwold met aanleg van wegen

Almeerse Sportverkiezingen

De gemeente Almere maakte afgelopen week de genomineerden bekend van de Almeerse Sportverkiezingen. Op 27 februari worden de winnaars bekend gemaakt.

Genomineerden Almeerse Sportverkiezingen bekend

Prijzen vrije sectorhuur stijgen fors

De gemiddelde vierkantemeterprijzen in Flevoland stegen in het vierde kwartaal van 2018 het snelst in vergelijking met andere provincies. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van Pararius die afgelopen week werden gepubliceerd. De prijsstijging in onze provincie wordt sterk beïnvloed door Almere. De vierkantemeterprijzen in Flevoland stegen met 26,7 procent naar 12,37 euro. In Almere steeg het afgelopen kwartaal de gemiddelde prijs per vierkante meter met 22,2 procent naar 12,55 euro.

Ouderenkoor

De PVV heeft schriftelijke vragen ingediend omtrent het noodlijdende ouderenkoor Vocal Harmony. Deze week meldde de media dat de ouderen in actie komen, omdat het koor dreigt te verdwijnen. De PVV wil dat het koor behouden moet blijven. Volgens de partij helpen dit soort kleine initiatieven om ouderen uit het isolement te houden.

Schriftelijke vragen over noodlijdend ouderenkoor

Dit vind je misschien ook interessant