59

Kamerlid en wethouder op bezoek bij Almeerse onderwijsinstellingen

Afgelopen week bezochten Kamerlid Pieter Heerma en wethouder Jerzy Soetekouw enkele Almeerse onderwijsinstellingen. Het MBO College Almere en Windesheim Flevoland kregen bezoek. Het Kamerlid en de wethouder bezochten een bijzonder project van de scholen. Om jonge statushouders tussen de 18 en 29 jaar effectiever te laten integreren hebben een aantal organisaties in Almere samen met de gemeente het In Beweging+ project ontwikkeld.

Project

Om de kansen van jonge vluchtelingen te verbeteren is het belangrijk dat ze allereerst de taal leren. Daarnaast verhoogt een sociaal netwerk en een kwalificatiebewijs de kans op succesvol integreren aanmerkelijk. Via het IB+ programma krijgen vluchtelingen niet alleen een inburgeringscursus, maar kunnen ze zich ook oriënteren op een beroep en vervolgonderwijs en krijgen zij begeleiding van een peer-to-peer-coach van Academie van de Stad.

Tweede keer

Het was de tweede keer dat Kamerlid Pieter Heerma op bezoek ging. Hij bezocht een jaar geleden het IB+ project en was enthousiast over de aanpak. Afgelopen week was hij voor de tweede keer op bezoek om samen met wethouder Jerzy Soetekouw de resultaten te zien.

Begeleiding

Pieter Heerma en Jerzy Soetekouw gingen in gesprek met beleidsmakers, docenten, coaches en studenten over de resultaten van het eerste jaar en de verbeteringen die zijn doorgevoerd voor het huidige tweede jaar. Allen geven aan dat een adequate begeleiding cruciaal is voor een goede inburgering en het vergroten van kansen voor nieuwkomers in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Foto

Kamerlid en wethouder op bezoek bij scholen (Foto: Windesheim Flevoland en MBO College Almere).

Dit vind je misschien ook interessant