Gisteren vergaderde de gemeenteraad van Almere over uiteenlopende onderwerpen. Hieronder een kort media-overzicht met de uitkomsten van de gesprekken.

Arme scholieren

Almeerse scholieren moeten de beschikking kunnen hebben over een eigen laptop. Dat vindt wethouder Jerzy Soetekouw. Over twee weken gaat de wethouder praten met de besturen van middelbare scholen.

Eerder werd bekend dat scholieren soms verplicht een laptop moeten aanschaffen. Niet iedereen heeft daar het geld voor.

 Renovaties Haven en Buiten

“De renovaties van Almere Haven en Almere Buiten moet je niet tegelijk aanpakken”. Dat was één van de adviezen van stedenbouwkundige Riek Bakker donderdagavond aan de Almeerse gemeenteraad. Dat meldt de regionale omroep.

De centra van Haven en Buiten moeten levendiger en aantrekkelijker worden. De gemeente wil de centra daarom renoveren.

Openluchtzwembad

Gisteravond werd er gediscussieerd over een openluchtzwembad in Almere. De uitkomst van de discussie: er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van een openluchtzwembad in de stad.

Ex-triatleet Gregor Stam overhandigde vorig jaar een petitie aan de politiek met 3.500 handtekeningen van mensen die aangeven een buitenbad te willen. Eén van de mogelijkheden is om het zwembad bij het Weerwater te plaatsen.

Muiderburght

“Het enige moment waarop je nu wat te zeggen heb, is als het concept voor de plannen er al ligt”, zegt een woordvoerder van de bewoners van de Muiderburght flats in Almere Poort. De bewoners voelen zich gepasseerd bij de ontwikkeling van het buitendijkse gebied.

De bewoners zijn bang dat hun woongenot verpest wordt. In de huidige plannen staat namelijk onder meer de aanleg van een parkeerplaats en een nieuwe opslagplek voor 450 catamarans.

Terugkijken

De vergadering van de gemeenteraad tijdens de Politieke Markt is terug te bekijken via de website van de gemeente Almere.

Comments are closed.