55

Genomineerden Almeerse Sportverkiezingen bekend

Op 27 februari worden de winnaars bekendgemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen. De uitreiking van de jaarlijkse prijzen vindt plaats tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum in Almere Poort.

Verenigingen en coaches

Dit jaar strijden Almere City FC, Hockey Heren 1 van de Almeerse Hockeyclub en AviAir van Badmintonvereniging Almere om de titel Beste Sportploeg van het jaar. Erik Staats (Badmintonvereniging Almere), Ivar van Dinteren (Jong Almere City FC) en Pasha Gademan (Almeerse Hockeyclub) zijn genomineerd als Beste Sportcoach.

De drie genomineerde teams behoren al jaren tot de Nederlandse top en hebben ook in 2018 weer topprestaties geleverd. De voetballers hadden een grote kans om te promoveren naar de eredivisie, de hockeyers handhaafden zich opnieuw in de hoogste klasse en de badmintonners plaatsten zich voor de finale van de play-offs van de landelijke titel. De genomineerde coaches komen ook van deze sportclubs. Zij wisten hun teamspelers op hoog niveau te laten presteren.

Winnaar

De komende weken worden ook de andere genomineerden bekend gemaakt. Daarna is van 6 t/m 17 februari de keuze aan Almeerders. Zij kunnen via een speciale website van de gemeente hun stem uitbrengen op alle genomineerden in de categorieën Sportploeg, Sportcoach, Paralympische sporter, Sporttalent, Sportman en Sportvrouw van het jaar. De winnaars worden vervolgens bepaald aan de hand van uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit Bob Friedländer (sportfotograaf), Timothy Beck (oud-topsporter), Martijn de Groot (sportverslaggever Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland), Martijn Rengelink (concerndirecteur gemeente Almere).

De Almeerse Sportverkiezingen en het SNS Sportgala worden jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door SNS Bank, Baljetgroep en Vereniging Bedrijfskring Almere.

Dit vind je misschien ook interessant