60

Gemeenteraad kijkt naar mogelijkheden openluchtzwembad in Almere

Al een tijd lang is het een onderwerp waar veel over wordt gesproken op de Politieke Markt: een openluchtzwembad in Almere. Ook aankomende donderdag wordt er opnieuw over gesproken tijdens de Politieke Markt.

Petitie

Het onderwerp staat op de agenda, omdat ex-triatleet Gregor Stam vorig jaar 3500 handtekeningen ophaalde met mensen die aangaven graag een openluchtzwembad te willen.

Petitie voor buitenzwembad in Almere aangeboden aan gemeenteraad

Een meerderheid van de gemeenteraad staat achter de petitie voor een buitenbad. Gemeenteraadsfracties willen ook graag dat het stadsbestuur de resultaten van een onderzoek naar een zwembad bij het Weerwater openbaart. Dat idee werd weliswaar al in 2017 gepresenteerd. Daarnaast vallen er ook nog andere locaties tot mogelijkheden.

Andere onderwerpen

Tijdens dezelfde Politieke Markt zal er ook gesproken worden over andere onderwerpen. Het gaat onder andere over: ‘Hotels in Almere‘, de interactieve zuil met de grondwet erop en de verplichtstelling van het aanschaffen van een laptop in het voortgezet onderwijs.

Tevens wordt er afscheid genomen van PvdA-fractievoorzitter Kerim Iskender.

De Politieke Markt wordt gehouden op het stadhuis en begint om 19.00 uur. De gesprekken tijdens de Politieke Markt zijn ook live te volgen.

Dit vind je misschien ook interessant