De werkzaamheden bij Columbuskwartier Noord gaan binnenkort weer van start. In maart 2018 is begonnen met het definitief inrichten van het openbaar terrein in het Columbuskwartier Noord. Dit is het gebied tussen de Adriaen Blockstraat, Olivier van Noortstraat en Albert Heijn. Binnenkort gaan de werkzaamheden weer verder en beginnen in de John Rossweg. Dat meldt de gemeente Almere. De werkzaamheden beginnen in de week van maandag 28 januari 2019 en duren tot circa eind maart 2019.

Aanleg

“Als eerste wordt in de John Rossweg de aanwezige bestrating verwijderd en wordt de rijweg aangelegd. Daarna wordt het trottoir en de verlichting aangelegd. Dit is het gedeelte tussen de Henry Hudsonstraat en de Poortdreef en het kruispunt John Rossweg – Olivier van Noortstraat”, zo schrijft de gemeente op internet.

Faseren

De gemeente voert de werkzaamheden gefaseerd uit. Zo blijft de wijk bereikbaar. “De werkzaamheden in de tweede fase zijn aan de John Rossweg en het kruispunt met de Olivier van Noortstraat. Gedurende de uitvoering is de John Rossweg afgesloten voor al het verkeer. Dit betekent dat het verkeer alleen via de rotonde aan de Godendreef (Robert Pearystraat) de wijk in en uit kan komen. Het verkeer wordt met de bekende gele borden omgeleid”, aldus de gemeente Almere. “Het weer kan de werkzaamheden beïnvloeden; daardoor kan ook de planning wijzigen”.

Comments are closed.