Voetbal en illegaal vuurwerk horen niet bij elkaar. Alle betaald voetbalclubs, de KNVB, de politie, het OM, de gemeenten en het Ministerie van Justitie en Veiligheid slaan daarom de handen ineen om illegaal vuurwerk uit het voetbal te weren. Ook de gemeente Almere steunt de actie.
Voetbal en illegaal vuurwerk horen niet bij elkaar. Alle betaald voetbalclubs, de KNVB, de politie, het OM, de gemeenten en het Ministerie van Justitie en Veiligheid slaan de handen ineen om illegaal vuurwerk uit het voetbal te weren. Meer info: https://t.co/MH4u7mLlyH pic.twitter.com/xoWAJasimP
— almere (@almere) January 16, 2019
Illegaal vuurwerk op velden
Het afsteken van vuurwerk is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan en is bovendien gevaarlijk. Toch gebeurt het zo nu en dan.
Knalvuurwerk kan gehoorschade opleveren, fakkels kunnen zware brandwonden tot gevolg hebben en het inademen van rook is schadelijk voor de luchtwegen. “Daarnaast is de club aansprakelijk in het geval van letsel bij supporters en ook kan het de club forse boetes opleveren”, meldt de KNVB.
Afspraken
Om het illegale vuurwerk in het voetbal tegen te gaan worden er afspraken gemaakt. Alle partijen, vertegenwoordigd in de zogenoemde ‘Regiegroep Voetbal en Veiligheid’, hebben per direct afspraken gemaakt om harder op te treden tegen illegaal vuurwerk rondom het voetbal. Ook Almere City FC is één van de partijen die meedoet.
Bron: KNVB