54

Gemeente: ‘Veel kerstbomen ingezameld’

De gemeente is blij met de hoeveelheid kerstbomen die dit jaar zijn ingezameld. Dat meldt de gemeente Almere op haar website. De gemeente bedankt iedereen voor het inleveren van de afgedankte kerstbomen.

Zakcentje

“Zaterdag 5 januari was weer de jaarlijkse kerstbomeninzamelactie. Met tien wagens ging de gemeente op pad om in de stad op 44 plekken de bomen in ontvangst te nemen”, zo schrijft de gemeente Almere. “Dat leverde alles bij elkaar zo’n 8900 kerstbomen op. Voor iedere boom werd vijftig cent betaald. Dat betekende voor veel kinderen een leuk zakcentje”.

Versnippering

De kerstbomen worden versnippert voor de composthoop, zodat ze milieuvriendelijk verwerkt worden. “Dat is een betere oplossing dan een kerstboomverbranding; dat is namelijk erg milieuvervuilend”, aldus de gemeente.

Kerstboombezitters die hun boom niet op de vijfde hadden ingeleverd, konden de bomen zelf naar een afvalpunt brengen. Ook die bomen leverde een zakcentje op.

Dit vind je misschien ook interessant