54

Gemeente biedt hulp aan inwoners Oosterwold met aanleg van wegen

In de nieuwe wijk Oosterwold mogen bewoners zelf bouwen. Dat betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor de aanleg van de wijk. In ruil daarvoor krijgen de bewoners een lagere grondprijs. Een mooi idee in theorie, maar in de praktijk blijkt dat het concept van Oosterwold niet werkt. De gemeente moet er zelfs aan te pas komen om extra wegen aan te leggen.

Wegennetwerk

Het regelen van een wegennetwerk blijkt te ingewikkeld te zijn. Dat meldt de regionale omroep. “De aanlegkosten zijn te hoog en de groepen mensen, die moeten overleggen, zijn te groot. Dat kost veel tijd en leidt inmiddels tot ruzies”, zo is te lezen in berichtgeving.

Polderwegen

De gemeente heeft wel zogenoemde ‘Polderwegen’ aangelegd. “Op sommige plekken liggen die vrij ver van elkaar. Als groepen mensen daarop aan willen sluiten moeten zij best veel wegen zelf aanleggen”, zegt Werner Brouwer, gebiedsregisseur van Oosterwold. “Binnen zo’n gebied moeten de bewoners nog wel hun eigen weg aanleggen om bij hun kavel te komen”.

De gemeente hoopt dat door de aanleg van extra wegen, de gebieden kleiner worden gemaakt.

Dit vind je misschien ook interessant