63

Schriftelijke vragen over noodlijdend ouderenkoor

De PVV heeft schriftelijke vragen ingediend omtrent het noodlijdende ouderenkoor Vocal Harmony. Deze week meldde de media dat de ouderen in actie komen, omdat het koor dreigt te verdwijnen. De PVV wil dat het koor behouden moet blijven. Volgens de partij helpen dit soort kleine initiatieven om ouderen uit het isolement te houden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er initiatieven voor ouderen dreigen te verdwijnen in Almere. Eerder meldde 1Almere dat sportclub ‘Recreatie Sport Almere’ noodgedwongen moest stoppen. De club kreeg wel subsidie, maar de subsidie werd verlaagd. Zowel gehandicapten als ouderen konden 17 jaar lang bij de club terecht voor sport en sociale contacten.

Of het ouderenkoor wel subsidie zal krijgen, blijkt uit de komende vergaderingen van de gemeenteraad.

Schriftelijke vragen

Annette Raijer (raadslid PVV) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij is benieuwd waarom er geen financiële steun is gegeven aan het ouderenkoor. Raijer vindt het ouderenkoor erg belangrijk voor de samenleving: “Als er geen financiële bijdrage komt om het ouderenkoor te laten bestaan, kan dit vergaande gevolgen hebben voor deze ouderen, zoals het wegvallen van de participatie en gezelligheid”, aldus het raadslid van de PVV.

Financiële problemen

Het ouderenkoor met ongeveer twintig leden trok bij de Almere Deze Week aan de bel. Het koor bestaat zo’n 35 jaar, maar heeft financiële problemen. Het koor komt ongeveer €250,- per maand te kort en vraagt om deze reden aandacht.

Dit vind je misschien ook interessant