Provincie Flevoland zoekt dichttalent voor Nationale Herdenking op de Dam

De provincie Flevoland doet een oproep aan alle jonge dichters van Flevoland. Er wordt namelijk een dichttalent gezocht voor de Nationale Herdenking op de Dam. In 2019 vindt de jaarlijkse poëziewedstrijd Dichter bij 4 mei plaats in de provincie Flevoland, het jaarthema staat in het teken van ‘In vrijheid kiezen’. De winnaar van deze wedstrijd draagt op 4 mei zijn of haar gedicht voor tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Meedoen

Meedoen kan via internet. Stuur je gedicht vóór 1 februari 2019 op naar het speciale mailadres. Een deskundige jury leest en beoordeelt de gedichten. Er zijn ook een paar voorwaarden verbonden aan het gedicht. Meer over het insturen vind je op de website van Almere City Marketing.

Dichter bij 4 mei

Dichter bij 4 mei is een jaarlijkse poëziewedstrijd voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar rond het thema ‘herdenken’. Wat betekent 4 mei voor jou en voor anderen in onze samenleving? Hoe geef je woorden aan de verschrikkingen van oorlog? Waaraan denk je als je twee minuten stil bent?

Flevoland

De provincie Flevoland organiseert de nationale viering van de dag van de vrijheid. Daarbij horen diverse activiteiten. De 5 mei-lezing start daarom in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Het onderwerp van dit jaar is ‘In Vrijheid Kiezen’.