62

‘Fietsen is veiliger geworden in Almere’

De Fietsersbond is erg tevreden over hoe het gaat met de fietspaden in Almere. “Er is de afgelopen tijd veel verbeterd maar er moet ook nog wel het nodige gebeuren”, zegt Mario Kramer. Hij is Coördinator Onderafdeling Almere van de Fietsersbond.

Spoorbaanpad

Kramer is vooral tevreden over de verbetering van het Spoorbaanpad. Dit pad is verbreed en heeft belijning gekregen. De gemeente gaat daarnaast de fietsbruggen in het Spoorbaanpad ook vernieuwen en breder maken.

Vernieuwing

1Almere meldde eerder dat de gemeente de fietsbruggen van het Spoorbaanpad gaat vernieuwen.

Werkzaamheden aan het Spoorbaanpad

Fietsonveilige kruispunten

“De aanpak van fietsonveilige kruispunten is ook een verbetering”, aldus Kramer. Hier doelt hij op de kruispunten op bedrijventerrein Gooise Kant. “Het was daar om de haverklap raak met aanrijdingen van fietsers. Door de plaatsing van drempels, moet het autoverkeer nu stapvoets de fietspaden kruisen. Die kruispunten worden binnenkort nog veiliger gemaakt. Een prima ontwikkeling”.

Droogte

Toch zijn er nog zeker verbeterpunten in sommige gevallen: “Ik zie veel scheuren en gaten”, zegt Kramer. “Ik ken een fietspad dat helemaal scheef ligt. Als mensen daar vallen, dan kunnen ze letselschade aanvragen bij de gemeente. Ik denk dat in een aantal gevallen herstel van de fietspaden goedkoper is voor de gemeente dan letselschade te betalen. We zijn hierover met de gemeente in overleg”, aldus Kramer.

Dit vind je misschien ook interessant