54

Slechte start van het jaar voor Almere City FC

De start van 2019 heeft Almere City FC niet gebracht waar de ploeg vooraf op gehoopt had. Dat meldt Almere City FC. De ploeg van Michele Santoni verloor tijdens een thuiswedstrijd met 0-2 van FC Volendam.

Start

“Natuurlijk hadden we ons de start van de tweede seizoenshelft totaal anders voorgesteld”, zei Santoni na afloop. “We hebben grote delen van de wedstrijd teruggezien wat we wilden zien: strijdlust en coaching. In de eerste helft hadden we alleen minimaal tweemaal het net moeten vinden. Daar slagen we niet in en uiteindelijk staan we met lege handen”.

Wedstrijd

“Het duel tussen beide clubs begon met een ouderwetse scrimmage voor het doel van Volendam. Een harde inzet van Faris Hammouti werd gekeerd door de doelman en vervolgens van de lijn gehaald. In de rebound raakte Stijn Meijer de binnenkant van de paal, waarna uiteindelijk slechts een hoekschop resteerde”, meldt de club. “Doordat inzetten van Niek Vossebelt (geblokt), Meijer (gekeerd door de doelman) en James Efmorfidis (lat) eveneens niet tot een treffer leidden, stond het bij rust nog altijd 0-0. Almere City FC domineerde het duel en kreeg kansen, maar het meest essentiële aspect van het spel ontbrak nog: doelpunten”.

Meer over de wedstrijd is te lezen op de website van Almere City FC.

Dit vind je misschien ook interessant