53

Opening belevingscentrum in Upcyclecentrum Almere

Tijdens de Week van de Circulaire Economie wordt er een bijzonder evenement georganiseerd in het Upcyclecentrum in Almere Haven. In het centrum vindt de officiële opening plaats van het nieuwe belevingscentrum. Wethouder Duurzaamheid Jan Hoek is hierbij aanwezig.

Opening

De opening vindt plaats op 16 januari aanstaande. Het Upcyclecentrum is vanwege de opening gesloten. Tijdens de opening, die om 16.00 uur begint, is er aandacht voor de Changemaker Challenge Junior 2018. Er zijn rondleidingen, toespraken en er is een intermezzo door Daniël van der Zee (liedjes op maat) uit Almere.

Beleving

Wat is upcycling en hoe breng je het in de praktijk? Het belevingscentrum laat het zien. Het hout van de vloer, de flessen aan het plafond, het leer van de krukjes, de lampen en de bakstenen, het is allemaal door Almeerders ingeleverd ‘afval’. Materiaal dat door Tribe, Groen en Meer en ProAlmere is gebruikt voor de inrichting van het belevingscentrum. Samen met Stad & Natuur organiseert de gemeente in het belevingscentrum activiteiten om jongeren, inwoners en ondernemers te informeren en te inspireren.

Upcyclecentrum Almere Haven

Het Upcyclecentrum in Almere Haven werd in december 2017 in gebruik genomen en is een volgende stap richting de ambitie van de gemeente Almere om een energieneutrale en afvalloze stad te worden. Niet door erover praten, maar door het te doen. Op het overdekte recyclingperron zamelen we afval in en drie in het Upcyclecentrum gevestigde ondernemers maken van oude materialen weer iets nieuws. Van expansievat naar lampenkamp, van versleten spijkerbroek naar unieke jeans en van sinaasappelschillen tot parfum.

Dit vind je misschien ook interessant