Sinds 7 januari kun je kijken naar nieuwe afleveringen van 1Almere Actueel. We beginnen het jaar met een terugblik op 2018. Deze week in het bijzonder aandacht voor de maanden april, mei en juni. Natuurlijk zie je ook deze week de headlines van het Almeerse nieuws in 1 minuut.

Jaaroverzicht

In het jaaroverzicht blikken we aan de hand van een beeldpodcast terug op het jaar 2018. Je ziet en hoort meer over het nieuws uit drie maanden. Ook is er een reportage over een belangrijk Almeers thema. Welk thema dat is, hoor je maandag al tussen 13.00 en 14.00 uur.

Deze hele maand kun je kijken en luisteren naar het jaaroverzicht. Volgende week zie je reportages, interviews en nieuwsitems uit juli, augustus en september 2018. De weken daarna blikken we terug op de overige maanden.

Podcast

In de rubriek ‘Hemelse Modder’ gaat Klaas Vos deze week in gesprek met Ed Spanjaard. Spanjaard (1948) komt uit een muzikaal actieve familie. Thuis, in Haarlem, wordt er veel aan kamermuziek en piano-quatre-mains gedaan. Als jong, uitvoerend musicus ondervindt Spanjaard ook blijvend invloed o.a. van de vermaarde dirigent Eduard van Beinum. Spanjaard studeert aan wat later het Sweelinck Conservatorium Amsterdam is gaan heten en vervolgens aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Hij wordt assistent van Bernard Haitink, Georg Solti en Herbert von Karajan, en assisteert hij in 1980 en 1981 bij de Salzburger Festspiele. Bij de Bayreuther Festspiele1983 is hij assistent van Georg Solti bij Wagners Ring des Nibelungen en legt zo de basis voor zijn werk in de opera.

De rubriek wordt mede mogelijk gemaakt door onze collega’s van RB in Bloemendaal. Uiteraard is ook deze opname interessant voor Almeerders. Zeker het luisteren waard dus.

Comments are closed.