De week begon met veel wind. Uiteindelijk bleek het in Almere wel mee te vallen. Wat gebeurde er deze week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Kabinet beschuldigt Iran

De ministers Blok en Ollongren schrijven aan de Tweede Kamer dat de AIVD sterke aanwijzingen heeft voor de betrokkenheid van twee moorden waaronder één in Almere op Ali Motamed in 2015. De andere moord werd gepleegd in Den Haag op Ahmad Nissi in 2017. Dat meldde de NOS dinsdag.

Kabinet beschuldigt Iran van moord op Almeerder Ali Motamed

Kamp Seedorf

Het Almeers-Amsterdams kunstenaarscollectief Kamp Seedorf mag waarschijnlijk een ode aan oud-burgemeester Eberhard van der Laan brengen. Dat meldde het Parool deze week. Op internet konden Amsterdammers tot gisteren stemmen op één van de 59 ingediende voorstellen.

Amsterdammers kiezen voor kunstenaarscollectief Kamp Seedorf als favoriet

Crowdfunding

Les krijgen in Mongoolse tenten: het is zeldzaam in Almere. Toch is er een school die dat doet. De Oosterwoldschool Sofia is een particuliere school en begon in 2017 in tenten. De school krijgt geen subsidie en een schoolgebouw is daarom te duur. Maar ook de tenten mogen wat kosten. De tenten zijn namelijk gekocht op afbetaling. Om kosten te besparen, willen de ouders de tenten nu in één keer afbetalen. Hiervoor is 10.000 euro nodig. En dus wordt er een crowdfunding gestart.

Ouders en leerlingen Oosterwoldschool beginnen crowdfunding

En er waren meer berichten over crowdfundacties in Almere. Door middel van een crowdfundingactie en Tiny Houses wil Stichting Stila dak- en thuislozen helpen. Het plan is om geld in te zamelen zodat er Tiny Houses gebouwd kunnen worden in nieuwbouwwijk Oosterwold.

Stichting STILA start crowdfundingactie voor dak- en thuislozen

Poolcentrum

Het Poolcentrum aan de Grote Markt in Almere is terecht voor zes maanden gesloten. Dat zei de rechtbank Midden-Nederland in een uitspraak tijdens de rechtszitting van maandag. Het Poolcentrum zou onder andere betrokken zijn geweest bij de handel in wapens. De rechtbank vindt daarom dat met de sluiting diverse criminele activiteiten zijn voorkomen.

‘Poolcentrum terecht gesloten’

Kees Stolwijk nieuwe directeur

Kees Stolwijk (54) is benoemd als directeur van Windesheim Flevoland. Hij volgt Rien Komen op, die bij Aeres Groep toetreedt tot het College van Bestuur. Dat meldt Windesheim Flevoland.

Kees Stolwijk nieuwe directeur Windesheim Flevoland

Ouderenkoor Vocal Harmony

Na 35 jaar lijkt het voortbestaan van ouderenkoor Vocal Harmony in het geding te zijn. Het ouderenkoor geeft aan dat er geen geld meer is om de dirigent te betalen. De dirigent leverde eerst gratis zijn bijdrage aan het koor. Nu hij van het UWV aan het werk moet, wordt de contributie verhoogd. Het koor krijgt ook geen subsidie van de gemeente.

Ouderenkoor Vocal Harmony in actie vanwege dreigende stop

Honderd winkelwagentjes verdwenen

In de Almeerse Muziekwijk zijn honderd winkelwagentjes van de Albert Heijn kwijt. De wagentjes zijn door de maanden heen verdwenen. De politie gaat de wagentjes vanaf nu in samenwerking met AH, buurtpreventie en de wijkagent proberen terug te halen.

Honderd winkelwagentjes verdwenen in Muziekwijk

Almere Deze Week

De Almere Deze Week heeft journalistiek onzorgvuldig gehandeld in een artikel over oud-wethouder Tjeerd Herrema. Dat oordeelde de Raad voor de Journalistiek deze week. Eerder diende oud-wethouder Herrema een klacht in bij de raad na beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Almere Deze Week handelde journalistiek onzorgvuldig in artikel over Herrema

Comments are closed.