57

Vluchtende inbreker breekt been

Drie inbrekers in Almere sloegen deze week op de vlucht nadat zij werden betrapt. Eén van de inbrekers brak tijdens de vlucht zijn been. Dat meldt de politie. In paniek lieten de inbrekers zich van een zes meter hoge balustrade vallen.

Ontkomen

Toch wisten de inbrekers te ontkomen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. De inbreker met het gebroken been krabbelde overeind en stak al hinkelend de busbaan over.

Signalement

“Het verhaal speelt zich af in Almere op donderdagmiddag 1 november 2018. De bewoonster van het appartement in de Chicagostraat heeft een eigen bedrijf in Utrecht”, schrijft de politie. “Dat is de reden dat de politie ook in de regio’s Utrecht en het zuidelijke deel van Noord-Holland op zoek is naar de verdachten. De vrouw ontdekt dat er inbrekers in haar appartement zijn, als ze thuiskomt na een boodschap. Ze belt 112. Maar nog voordat de agenten arriveren, zijn de inbrekers vertrokken”.

Op de website van de politie is het signalement te bekijken. Ook is er een video. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 9 januari 2019.

Ziekenhuis

“Even later zien twee nietsvermoedende vrouwen een paar straten verderop de gewonde inbreker strompelen. Zij hebben geen idee wat de man op zijn geweten heeft en spreken hem aan. Ze zien dat het bot uit zijn rechteronderbeen steekt en zeggen dat hij naar het ziekenhuis moet”, schrijft de politie. “De man wil dat niet, maar omstanders blijven aandringen en uiteindelijk zet één van de vrouwen hem in haar auto en rijdt met hem naar het Flevoziekenhuis. Daar zet ze hem in een rolstoel. Dan stuurt hij haar weg”.

“Ondanks alle pijn die hij echt wel moet hebben, zorgt hij ervoor dat iemand hem komt ophalen, nog voordat iemand van de eerste hulp naar hem heeft kunnen kijken. Waarschijnlijk is hij opgehaald door één van zijn handlangers”, zegt de politie.

Dit vind je misschien ook interessant