53

Nationale Viering van Bevrijdingsdag start in Almere

De Nationale Viering van Bevrijdingsdag start dit jaar in Almere. Rosanne Hertzberger zal dit jaar de 5 mei-lezing verzorgen tijdens de viering.

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger (1984) is schrijver en microbioloog. Haar columns verschijnen wekelijks in NRC Handelsblad. In 2014 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op metabolisme van melkzuurbacteriën. Ze deed postdoctoraal onderzoek aan de Washington University in St. Louis. Ode aan de e-nummers is haar eerste boek.

Provincie Flevoland

De provincie Flevoland organiseert de nationale viering van de dag van de vrijheid. Daarbij horen diverse activiteiten. De 5 mei-lezing start daarom in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Het onderwerp van dit jaar is ‘In Vrijheid Kiezen’.

Dit vind je misschien ook interessant