59

Wild Hitradio nu ook als FM-zender te beluisteren in Almere

Radiozender Wild Hitradio zendt nu ook uit via een FM-frequentie in Almere. Vanaf heden is de regionale zender in Almere en de rest van Zuidwest-Flevoland te ontvangen op 97.4 FM.

Regionaal radiostation

Wild Hitradio (voorheen: Wild FM) is een van origine Noord-Hollands commercieel radiostation. De radiozender draait vooral popmuziek. Bekende radio-dj’s die daar te horen zijn, zijn Jurgen Rijkers (DJ Jurgen), Dimitris Kops en Patrick Kicken.

‘Gedragslijn netverbetering FM’

In het verleden zond Wild FM Hitradio op 97.4 FM uit vanuit Purmerend. Doordat deze frequentie een grote overlap had met de zenders in Alkmaar en Amsterdam werd middels “Gedragslijn netverbetering FM” een verplaatsing naar Almere aangevraagd. De zender in Purmerend ging uit, maar in Almere werd de vervangende zender nooit aangezet. Tot deze week. In het kader van doelmatig gebruik van FM-frequenties zijn radiostations verplicht om toegewezen FM-frequenties in gebruik te nemen en houden.

Dit vind je misschien ook interessant