61

Stichting STILA start crowdfundingactie voor dak- en thuislozen

Door middel van een crowdfundingactie en Tiny Houses wil Stichting Stila dak- en thuislozen helpen. Het plan is om geld in te zamelen zodat er Tiny Houses gebouwd kunnen worden in nieuwbouwwijk Oosterwold.

Scheiding of overlijden

“Onze missie is huisvesting en begeleiding voor mensen die door een scheiding, ziekte of overlijden opeens zonder woonruimte komen te zitten. Stichting STILA start hiervoor met het initiatief My Tiny Home Flevoland. We hebben een optie op grond in Almere Oosterwold maar uw hulp is echt nodig”, aldus de stichting op internet.

“My Tiny home Flevoland”

Het initiatief “My Tiny home Flevoland” biedt een goede opstap naar de woningmarkt en kans op een beter en nieuw leven. Een huis om je in thuis te voelen. De groep thuislozen krijgt naast een woonplek ook personal coaching.

Second Wind Cottages

“De inspiratie voor dit project genaamd My Tiny Home komt voort uit een Amerikaans project Second Wind Cottages, een buurtgemeenschap gebouwd door vrijwilligers voor de daklozen in het stadje Town of Newfield, NY vlakbij Ithaca”, aldus de stichting. “Deze buurtgemeenschap bestaat uit kleine huisjes met een centraal gebouw waar de bewoners kunnen samenkomen”.

Dit vind je misschien ook interessant