108

Honderd winkelwagentjes verdwenen in Muziekwijk

In de Almeerse Muziekwijk zijn honderd winkelwagentjes van de Albert Heijn kwijt. De wagentjes zijn door de maanden heen verdwenen. De politie gaat de wagentjes nu in samenwerking met AH, buurtpreventie en de wijkagent proberen terug te halen.

104 euro boete

Personen die de winkelwagentjes mee naar huis hebben genomen, kunnen een boete verwachten van 104 euro. “Op het moment dat je het wagentje “leent” weet je dat deze niet van jou is. Je mag hem gebruiken waarvoor deze aan jou wordt geleend en waarvoor je een borg betaalt van 1 euro. Als je het winkelwagentje niet terug brengt en je houdt deze achter voor eigen gebruik dan is er sprake van verduistering”, meldt wijkagent Tinie op Facebook.

“De komende dagen zal er dan ook een ronde in Muziekwijk-Zuid en Muziekwijk-Noord worden gemaakt”, aldus de wijkagent.

Mee naar huis

Ook de supermarkt reageert via Facebook: “Sinds deze zomer hebben we bij Albert Heijn Muziekwijk prachtige nieuwe winkelwagens. Helaas zijn er heel veel klanten die deze winkelwagens mee naar huis nemen. Op zich niet zo erg… als u hem maar mee terug neemt. We missen nu zo’n 100 wagens die eigendom zijn van AH Muziekwijk. Zou iedereen zo vriendelijk willen zijn onze winkelwagens uit uw tuinen en schuren mee terug te nemen naar de winkel? Dit voorkomt een tekort van winkelwagens in onze winkel”.

Als de buurman of buurvrouw een wagentje in de tuin heeft staan, mag er volgens de winkel ook getipt worden.

Dit vind je misschien ook interessant