58

Erfgoedcafé: “Graven tussen enen en nullen”

Het Erfgoedcafé staat op 31 januari 2019 in het teken van ”opgravingen” in de digitale wereld. “In de 21e eeuw zijn internet en computers niet meer weg te denken uit ons leven. Sinds kort zoekt men naar digitale diensten en producten uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, zoals de “opgraving” naar Atari cassettes uit 1982 met het mislukte spel E.T (vernoemd naar de gelijknamige film)”.

Jak Boumans

Jak Boumans, digitaal curator bij het bureau Electronic Media Reporting, zal tijdens de lezing op de 31ste de vraag onderzoeken of in Almere ook een digitale stad heeft bestaan en of hier nog iets van over is. Begon in de gemeente Almere pas in 1997 met een officiële site of was er al een burgerinitiatief voor die tijd?

Digitale Stad

“Deze maand is het 25 jaar geleden dat in Amsterdam De Digitale Stad werd gelanceerd. Hoewel de virtuele stad in stilte verdween, is deze onlangs met behulp van web-archeologie weer gevonden en gerestaureerd”, aldus het erfgoedcafé.

Lezing

De lezing in het Erfgoedhuis Almere start om 17.00 uur en is gratis bij te wonen. Het Erfgoedhuis Almere is te bezoeken aan het Baltimoreplein 112 in Almere Buiten.

Dit vind je misschien ook interessant