57

Veel wind verwacht; extra dijkbewaking

Groningen en Friesland stellen permanente dijkbewaking in vanwege het stormachtig weer en de hoge waterstanden. Dat meldt de NOS. Ook voor Almere is de extra dijkbewaking handig.

Meldingen

Op dit moment zijn er weinig meldingen van schade.

Ook is er nog weinig bekend over treinvertragingen en extra lange files. Door een defecte trein had het treinverkeer last van een verstoring. “Zodra we meer weten informeren we u verder”, meldt de NS. Enkele minuten later werd bekend dat de treindienst vanaf 09.30 uur weer normaal rijdt.

Ook was er een ongeval op de A6.

Maatregelen

In Flevoland worden op andere plaatsen extra maatregelen getroffen. Voor verkeer op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen geldt vanochtend een snelheidsbeperking en een inhaalverbod. “De provincie heeft regels bij harde wind. Nu is maatregel 1 van kracht. Dat betekent dat er bij windkracht zeven geen 100, maar 70 kilometer per uur mag worden gereden”, meldt de regionale omroep.

Weersverwachting

“Het wordt een onstuimige dinsdag en mogelijk komt het even tot stormkracht aan de noordzijde van de Wadden. Ook boven land waait het stevig. In het binnenland is de wind over het algemeen vrij krachtig”, meldt Weerplaza. “In de loop van de dag neemt de buiigheid wel iets af. Buiten de buien om zijn er vooral in de middag ook felle opklaringen, maar om te zeggen dat je daar echt van kan genieten gaat te ver”.

Dit vind je misschien ook interessant