55

Ondertussen in Almere: Nashvilleverklaring, oranje pakjes en nieuw jaar

In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ de ‘kleine nieuwtjes’ uit jouw buurt. Hieronder een selectie van gebeurtenissen die het algemene nieuws niet halen, maar toch belangrijk zijn om te weten.

Nashvilleverklaring

Ook in Almere wordt er gesproken over de Nashvilleverklaring. De Nashvilleverklaring is een document met verschillende citaten uit de bijbel die over seksualiteit gaan. Homoseksualiteit en transgender-zijn worden in de verklaring zwaar veroordeeld. Onder andere Kees van der Staaij (SGP) en honderden predikanten hebben de Nederlandse versie ondertekend.

Predikant en EO-presentator Elsbeth Gruteke zegt dat binnen de kerken veel gesprekken worden gevoerd over de omgang met homoseksualiteit en transgender-zijn. “Dit statement dendert dwars door die gesprekken heen.”

Ook op Twitter enkele reacties uit Almere.

De gemeente Almere heeft inmiddels ook gereageerd. Het college van Burgemeester en Wethouder heeft vandaag de regenboogvlag gehesen voor het stadhuis. Hiermee maakt het college een statement tegen de zogenoemde Nashville-verklaring.

“Met het hijsen van de regenboogvlag maken wij kenbaar aan de Almeerders dat iedereen er in onze stad toe doet en meetelt ongeacht iemands seksuele geaardheid”, aldus burgemeester Franc Weerwind.

In de omstreden Nashville-verklaring staat onder meer dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Verder zou het zondig zijn om homoseksuele onreinheid en transgenderisme goed te keuren. Ook wordt er in de verklaring gesuggereerd dat genezing voor bovenstaande mogelijk is. In de Nederlandse Nashville-verklaring is homoseksualiteit en transgenderisme bestempeld als zondig.

Oranje pakjes

Precies een jaar geleden reed er een grote vrachtwagen vol oranje pakjes de straat binnen van de familie Jongedijk in Almere. Hoe is het afgelopen met al die ‘oranje pakjes’?

Nieuw jaar

Bij de Aventurijn waren ze gisteravond druk bezig met de voorbereidingen voor de ouderraad.

Eerste prijs

deVLOER inspireert, daagt uit tot en draagt bij aan een open communicatie en laat mensen balanceren op het randje van hun comfortzone. deVLOER in Almere is 1e geworden in de categorie M (tot 100 personen) van de Publieksprijs MeetingReview.

Dit vind je misschien ook interessant