79

Ouders en leerlingen Oosterwoldschool beginnen crowdfunding

Les krijgen in Mongoolse tenten: het is zeldzaam in Almere. Toch is er een school die dat doet. De Oosterwoldschool Sofia is een particuliere school en begon in 2017 in tenten. De school krijgt geen subsidie en een schoolgebouw is daarom te duur. Maar ook de tenten mogen wat kosten. De tenten zijn namelijk gekocht op afbetaling. Om kosten te besparen, willen de ouders de tenten nu in één keer afbetalen. Hiervoor is 10.000 euro nodig. En dus wordt er een crowdfunding gestart.

Les in tenten

De leerlingen op de school in de Almeerse nieuwbouwwijk Oosterwold worden sinds september 2017 onderwezen in een kleinschalige omgeving waar veel aandacht is voor de natuur. De school begon met vijf leerlingen. Dat aantal steeg naar veertien.

Maar mag dat wel? Ja, want een dergelijke school hoeft niet aan alle strenge regels van de onderwijsinspectie te voldoen, maar wordt wel gecontroleerd op onder andere de inhoud van de lessen.

Actie

De school heeft te weinig geld om de tenten in één keer af te betalen. Daarom startte Eric Kooijman samen met andere ouders de actie. “Het gaat goed met de actie en we hebben echt goede hoop dat mensen hun bijdrage willen leveren aan onze school”, zegt hij tegen de regionale omroep.

Foto

Bron: Oosterwoldschool.

Dit vind je misschien ook interessant