54

Amsterdammers kiezen voor kunstenaarscollectief Kamp Seedorf als favoriet

Het Almeers-Amsterdams kunstenaarscollectief Kamp Seedorf mag waarschijnlijk een ode aan oud-burgemeester Eberhard van der Laan brengen. Dat meldt het Parool. Op internet konden Amsterdammers tot gisteren stemmen op één van de 59 ingediende voorstellen.

Winnaar

Ondanks dat de winnaar pas eind van de maand bekend wordt gemaakt, is het nu al duidelijk dat de afbeelding van de Damsko Strijder ver bovenaan staat. De muurtekst komt op het Mercatorplein in de Baarsjes. Bij de muurschildering komt de tekst te staan: ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’.

De muurtekst, die maximaal 4,15 meter breed en 5,20 meter hoog wordt, kan al snel te zien zijn. De kosten zijn voor rekening van de gemeente Amsterdam.

Kamp Seedorf

Vorige maand werd het centrum van Almere opgesierd met nieuwe werken van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf. Het Almeers-Amsterdams collectief toont sinds een paar jaar zowel oude voetbalhelden als hiphophelden van nu en toen. Op één van de afbeeldingen is de Almeerse muziekproducer Esko te zien.

Ook op het Stadhuis was onderstaand werk te zien.

Dit vind je misschien ook interessant