54

Almere City FC wint van Griekse gastheer AEK

Met succes heeft Almere City FC het internationale oefenduel tegen AEK Athene afgesloten. De Almeerse club won met 0-2.

De baas

“Op de einduitslag was niets af te dingen. Almere City FC domineerde vanaf de allereerste minuut en was de bovenliggende partij op basis van inzet en gretigheid”, zo laat Almere City FC weten. De Almeerse club was continu de baas over de bal. “Het veldoverwicht leidde in de eerste helft tot enkele kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het in ieder geval in de eerste acte niet”.

De openingstreffer was er pas in de tweede helft. “De 0-1 volgde op een inschattingsfout van een Griekse verdediger, waardoor invaller Kevin Luckassen een vrije doortocht naar de keeper kreeg”.

Tim Receveur mocht vijf minuten voor tijd de marge verdubbelen met een schitterende volley.

Rode kaart

Bijna had de wedstrijd een ander verloop gehad. Keeper Timo Plattel misrekende zich bij het onschadelijk maken van een sporadische Griekse aanval en bracht hierbij Efthymios Christopoulus ten val. De scheidsrechter van dienst greep naar een rode kaart, maar leek zich daarna te bedenken. Het voorval lag aan de basis van een harde pot, waarbij de graspollen letterlijk door de lucht vlogen.

Volendam

Aankomende zondag start Almere City FC met de tweede seizoenshelft. Dan wordt er een thuiswedstrijd gespeeld tegen FC Volendam.

Dit vind je misschien ook interessant