Nieuw in PIT Veiligheidsmuseum: Brand Urbanuskerk

In het PIT Veiligheidsmuseum aan het Schipperplein in het centrum is de brand van de Urbanuskerk in Amstelveen te zien. De brand is nagebouwd met Lego. Met de legosteentjes wordt in beeld gebracht wat de brandweer tijdens de brand precies heeft gedaan. De brand maakt deel uit van de zogenoemde ‘minirampenstad’, die van 1 t/m 6 januari 2019 te zien was bij PIT.

Minirampenstad

De minirampenstad is gemaakt door twee brandweermannen en herbergt 23 Nederlandse incidenten waarbij de brandweer werd ingeschakeld. De tentoonstelling kent wisselende locaties. Een overzicht van de locaties en data is te vinden op de website van de tentoonstelling.

Mocht je de tentoonstelling in PIT Veiligheidsmuseum hebben gemist, dan moet je nog even wachten. De tentoonstelling is opnieuw te bekijken van 20 december t/m 31 december 2019.

PIT Veiligheidsmuseum

PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland, vernoemd naar het blauwe zwaailicht van de politie, brandweer en ambulance.

One Reply to “Nieuw in PIT Veiligheidsmuseum: Brand Urbanuskerk”

  1. Els Rentenaar - namens de geloofsgemeenschap St. Urbanuskerk

    Beste redactie, mooi en bijzonder dat er zo breed de aandacht aan de brand in de Urbanuskerk is geschonken, en ook vanuit de kerkgemeenschap zelf wordt de grote inzet van de brandweer bij het bestrijden van de grote brand enorm gewaardeerd.
    Echter: de tentoonstelling liep van 1 t/m 6 januari jl. en kent wisselende locaties. Zie voor een overzicht de agenda van Incidentencity.nl op hun website: https://incidentencity.nl/agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *