In het PIT Veiligheidsmuseum aan het Schipperplein in het centrum is de brand van de Urbanuskerk in Amstelveen te zien. De brand is nagebouwd met Lego. Met de legosteentjes wordt in beeld gebracht wat de brandweer tijdens de brand precies heeft gedaan. De brand maakt deel uit van de zogenoemde ‘minirampenstad’, die van 1 t/m 6 januari 2019 te zien was bij PIT.

Minirampenstad

De minirampenstad is gemaakt door twee brandweermannen en herbergt 23 Nederlandse incidenten waarbij de brandweer werd ingeschakeld. De tentoonstelling kent wisselende locaties. Een overzicht van de locaties en data is te vinden op de website van de tentoonstelling.

Mocht je de tentoonstelling in PIT Veiligheidsmuseum hebben gemist, dan moet je nog even wachten. De tentoonstelling is opnieuw te bekijken van 20 december t/m 31 december 2019.

PIT Veiligheidsmuseum

PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland, vernoemd naar het blauwe zwaailicht van de politie, brandweer en ambulance.

Comments are closed.