54

Deze week: Nieuwe afleveringen en een jaar vol herinneringen

Vanaf maandag 7 januari 2019 kun je kijken naar nieuwe afleveringen van 1Almere Actueel. Je ziet dan de headlines van het Almeerse nieuws in 1 minuut en een terugblik op het jaar 2018.

Jaaroverzicht

In het jaaroverzicht blikken we deze week terug op de maanden januari, februari en maart. Je ziet en hoort meer over het nieuws uit die maanden. Ook is er een reportage over de veiligheid in Almere.

Deze hele maand kun je kijken en luisteren naar het jaaroverzicht. Volgende week zie je reportages, interviews en nieuwsitems uit april, mei en juni 2018. De weken daarna blikken we terug op de overige maanden.

Podcast

Vanaf volgende week zondag is er weer een nieuwe podcast. Sytzte de Vries gaat dan in gesprek met Gert van Maanen. Ook is er aandacht voor Almeerse nieuwsgebeurtenissen.

Gert van Maanen (1941) groeit op in een zeer meelevend Hervormd gezin. Gaat rechten studeren in Leiden, waarbij een belangrijke rol voor zijn latere politieke bewustwording is weggelegd.

Tijdens een trip naar Zuid-Afrika wordt het latere ‘kaarsenproject’ geboren in Wilgespruit, in die tijd een kerkelijk anti-apartheidscentrum, 30 kilometer ten noordwesten van Johannesburg. In de kerk ziet Van Maanen dat vier weduwen kaarsen maken om die op 16 juni, ter herdenking van een bloedbad, op iedere vensterbank te laten branden in Soweto Township. Het idee ontstaat om dit tot een internationale kaarsenactie te laten uitgroeien. Dat lukt: de Nederlandse werelddiakonaten bestellen 100.000 kaarsen en verkopen die thuis voor vijf gulden per stuk.

Programmering

Bekijk hieronder nog één keer de video met een vooruitblik op de programmering van 1Almere in de komende maanden.

Dit vind je misschien ook interessant