Wat gebeurde er deze week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Jaarwisseling

Over het algemeen is de jaarwisseling in Almere rustig verlopen. Dat heeft de gemeente Almere laten weten. De brandweer is druk geweest met het blussen van brandjes. De gemeente gaat aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade

Ondertussen in Almere: Een gelukkig 2019! – Jaarwisseling rustig verlopen

De vrijwillige vuurwerkvrije zones hebben niet veel opgeleverd. Veel bewoners wisten niet dat er een vrijwillige zone in de buurt of straat was en knalde gewoon door. Daardoor was er veel lawaai in de zones. Ook het hondenspeelveldje in het Laterna Magikapark was een plek waar een vrijwillige vuurwerkvrije zone was aangelegd. Ondanks de zone waren er flinke knallen te horen tijdens de jaarwisseling.

Vrijwillige vuurwerkvrije zones weinig succesvol

Dinsdagmiddag vond de 36ste editie van de Nieuwjaarsduik plaats. Ongeveer 400 mensen deden mee aan de Nieuwjaarsduik. Het startschot werd gegeven door burgemeester Franc Weerwind. Direct daarna doken de honderden mensen in het Gooimeer.

400 deelnemers bij 36e editie Nieuwjaarsduik

Babywinkel na drie maanden dicht

Luierspeciaalzaak BambooBaby uit Almere sluit na minder dan drie maanden haar deuren. Volgens de eigenaresse is er te weinig aanloop om de winkel aan te houden. De nieuwe winkel werd in oktober geopend. Het was de eerste luierwinkel van Nederland. BambooBaby werd geopend door wethouder Jan Hoek van Duurzame Ontwikkeling en Innovatie.

Babywinkel na drie maanden dicht

Bonifatiusspeld

Martin Ort, directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA), heeft de Bonifatiusspeld uitgereikt gekregen. De Bonifatiusspeld is de hoogste onderscheiding in Almere. Ort kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor Almere.

Bonifatiusspeld toegekend aan Martin Ort (OVSA)

Onderneming van het Jaar

TSR Total Sound Reinforcement heeft de prijs Onderneming van het Jaar gekregen. TSR ontving als prijs een trofee en een cheque van 5.000 euro. De prijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Wethouder Maaike Veeningen en de voorzitter van Verenging Bedrijfskring Almere, Kimberley Valentien, reikten de prijs uit.

Nieuwjaarsspeech

Woensdag heeft burgemeester Franc Weerwind een Nieuwjaarsspeech gehouden tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere. De speech is terug te bekijken in een video van de gemeente.

Steekpartij Tempo Doeloestraat

In de nacht van woensdag op donderdag is een 27-jarige man neergestoken. De oorzaak van de steekpartij is vermoedelijk een ruzie aan de Tempo Doeloestraat in Almere Buiten. Dat meldt de politie op haar website.

Politie zoekt getuigen van steekpartij Tempo Doeloestraat

Club 26Twelve

Burgemeester Franc Weerwind mocht Club 26Twelve gewoon sluiten. Dat heeft de rechtbank donderdag beslist. De club werd in oktober voor zes maanden gesloten vanwege incidenten. Bij één van de incidenten werd vuurwerk afgestoken in de club. Ook was er een bijtincident.

Rechtbank: ‘Burgemeester mocht Club 26Twelve gewoon sluiten’

Inwoneraantal Almere groeit fors

In 2018 groeide de bevolking, net als in voorgaande jaren, vooral in de Randstad. Ook het inwoneraantal van Almere is weer een stuk gestegen. Almere heeft er vorig jaar 3522 inwoners bijgekregen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Inwoneraantal Almere groeit fors

Comments are closed.