61

Rechtbank: ‘Burgemeester mocht Club 26Twelve gewoon sluiten’

Burgemeester Franc Weerwind mocht Club 26Twelve gewoon sluiten. Dat heeft de rechtbank donderdag beslist. De club werd in oktober voor zes maanden gesloten vanwege incidenten. Bij één van de incidenten werd vuurwerk afgestoken in de club. Ook was er een bijtincident.

Rechtbank

De rechtbank vindt dat de twee incidenten als ernstige verstoringen van de openbare orde mogen worden gezien. De burgemeester is het daarmee eens. Afgelopen april werd de club ook al voor drie maanden gesloten.

De eigenaren van de uitgaansgelegenheid waren het oneens met het besluit van burgemeester Weerwind. Volgens de eigenaren waren de incidenten niet zo erg dat er sprake zou zijn om de club zes maanden te sluiten.

Incidenten

Afgelopen september raakte een bezoeker van Club 26Twelve gewond toen hij door een andere bezoeker in zijn wang werd gebeten. Amper een week later kwam er een man met een stuk zwaar vuurwerk mee naar binnen. Toen deze persoon de club uit werd gezet, gooide hij een Cobra6 in de hal.

Dit vind je misschien ook interessant