59

Nieuw soort onderwijs op middelbare scholen in Almere

Vanaf schooljaar 2019/2020 gaat Voortgezet Vrijeschool Onderwijs (VVO) van start. Leerlingen die naar de middelbare school gaan, kunnen kiezen voor deze vrije middelbare school. Bij een VVO-school ligt de nadruk op het ontwikkelen van de verbeelding en creativiteit. Daarmee gaat er een nieuwe vorm van onderwijs van start in Almere.

Samenwerking

De initiatiefnemers kozen ervoor om samen te werken met de Almeerse Scholengroep (ASG) en Het Baken. De schoolbesturen hebben er voor gekozen om het VVO-onderwijssoort op te nemen in hun programma.

Basisschool

Ondanks dat er nog geen vrije middelbare school is, is er wel een vrije basisschool in Almere. Nu moesten leerlingen voor een middelbare VVO-school naar Amsterdam. Vanaf het nieuwe schooljaar is dat niet meer nodig.

Actie

In 2016 startten een paar initiatiefnemers een actie om de vrije middelbare school naar Almere te krijgen. Een eigen VVO-school kregen deze initiatiefnemers niet voor elkaar vanwege de eisen die worden gesteld aan het aantal leerlingen. Voor een vrije school met zowel HAVO als VWO zijn er namelijk 1750 leerlingen nodig.

Dit vind je misschien ook interessant