58

Inwoneraantal Almere groeit fors

In 2018 groeide de bevolking, net als in voorgaande jaren, vooral in de Randstad. Ook het inwoneraantal van Almere is weer een stuk gestegen. Almere heeft er vorig jaar 3522 inwoners bijgekregen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

‘Groei is het sterkst’

De vier grote steden kregen er de meeste inwoners bij. Toch was de groei in Almere ook sterk. Van de 3522 nieuwe Almeerders waren er 1261 natuurlijke aanwas (aantal geboorten – aantal overlijdensgevallen). Verder kwamen er nog 1355 mensen uit het binnenland naar Almere en 906 vanuit het buitenland.

Totaal

In totaal telt Almere nu 207.427 inwoners (sinds 1 december 2018). “Inmiddels telt Nederland bijna 17,3 miljoen inwoners. Dat blijkt uit de nieuwste ramingen”, schrijft het CBS.

Dit vind je misschien ook interessant