Politie Almere heeft drie verdachten opgepakt wegens openlijke geweldpleging rondom treinstation Almere Oostvaarders. Dat meldt de politie op haar website. Door de vernielingen konden er geen treinen rijden. De NS moest bussen in plaats van treinen inzetten door het incident.

Vernielingen

In de nacht van 1 op 2 januari 2019 kreeg de politie rond 01:00 uur een melding binnen van vernielingen op station Almere Oostvaarders. De verdachten zouden ruiten hebben vernield en er zou veel glas op de perrons hebben gelegen. Daarnaast zou er ook een fiets op het spoor zijn gegooid. “De verdachten verlieten het station via het spoor richting de Balistraat”, aldus de politie.

Verdachten

De politie heeft op dit moment al drie verdachten aangehouden van 18 jaar. Alle verdachten kwamen uit Almere.

Comments are closed.