Het is kerstvakantie. Van maandag 24 december 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019 kun je daarom kijken naar de Winterstream bij 1Almere. Je ziet al het nieuws kort samengevat in een tekstvideo. Daarnaast is er een terugblik op diverse onderwerpen uit de afgelopen periode. De lijst met onderwerpen en video’s wordt in de komende weken aangevuld. Op 7 januari 2019 begint er een nieuw seizoen van 1Almere Actueel.

Terugblik op Renate Dorrestein

Vandaag een terugblik op de in 2018 overleden schrijfster Renate Dorrestein. Renate had veel met Almere en was zo nu en dan te horen bij 1Almere.

Schrijfster Renate Dorrestein is vrijdagavond 4 mei 2018 op 64-jarige leeftijd overleden. Dorrestein leed al enige tijd aan slokdarmkanker. Dat liet haar uitgever weten.

Renate Dorrestein was een jaar lang gastschrijfster in Almere. Zij schreef het boek Weerwater. Het was het één na laatste werk van Dorrestein. Een audioversie van het boek werd vorig jaar uitgezonden op 1Almere.

In een podcast van 1Almere was een fragment te horen van het boek Weerwater.

Ander nieuws

Bekijk hieronder het andere nieuws in de tekstvideo. Meer tekstvideo’s, reportages en interviews zijn te bekijken en te beluisteren via de Winterstream.

Dit jaar

Bekijk onze programmering voor dit jaar.

Comments are closed.