In Almere zijn er tientallen plekken waar geparkeerd kan worden in een blauwe zone. De zone moet langdurig parkeren voorkomen. Zo’n zone heeft natuurlijk voor- en nadelen. Een voordeel is dat bewoners in de wijk minder parkeeroverlast ervaren van winkelende stadsgenoten. Een nadeel is dat je als bestuurder er telkens aan moet denken dat je de parkeerschijf duidelijk neerlegt.

Wat vind jij?

STEMMEN OP DE POLL IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Waar vind je blauwe zones in Almere?

Zowel in Almere Stad als Almere Buiten kan er geparkeerd worden in een blauwe zone. Op de website van de gemeente is te zien waar deze zones zich bevinden.

Dat wist ik niet: De blauwe zone, hoe zit het precies?

Nieuwe blauwe zones

In de Filmwijk is onlangs de blauwe zone uitgebreid. Bewoners aan de Cinemadreef hadden veel overlast van parkerende auto’s in de straat. Vaak konden zij overdag zelf de auto niet kwijt in de parkeervakken. De bewoners tekenden een petitie en diende deze in bij de gemeente met het verzoek om de blauwe zone uit te breiden. De gemeente heeft dat kortgeleden gedaan.

Blauwe zone Cinemadreef uitgebreid

Comments are closed.