Bonifatiusspeld toegekend aan Martin Ort (OVSA)

Martin Ort, directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA), heeft de Bonifatiusspeld uitgereikt gekregen. De Bonifatiusspeld is de hoogste onderscheiding in Almere. Ort kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor Almere.

Lobby

Momenteel wonen er ongeveer vierduizend mensen in de binnenstad van Almere. De OVSA wil dat aantal verhogen naar veertienduizend bewoners. Volgens Ort heeft de OVSA ‘jarenlang’ bij het stadhuis gelobbyd om in het centrum meer woningen te krijgen en heeft dat tot resultaat geleid. Er komen onder andere meer woningen voor studenten. Ort liet vorig jaar in Almere Zaken weten dat dat het winkelcentrum moet doorgroeien naar een echte binnenstad, waar ook ouderen graag willen wonen.

Nieuwjaarsspeech

De Bonifatiusspeld werd toegekend tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Daarbij was ook burgemeester Franc Weerwind aanwezig. De burgemeester hield een Nieuwjaarsspeech. Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO ) zorgde voor de muzikale omlijsting. Zangeres Lisa Lois verzorgde de vocale invulling en danser Redouan Ait Chitt prikkelde de toeschouwer visueel.
De Nieuwjaarsreceptie vond plaats in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

Foto

Bron: Screenshot YouTube.