De harde aanpak tegen de fietsenchaos in de stad hebben geholpen. Dat meldt de gemeente Almere. De gemeente heeft één jaar lang fout geparkeerde fietsen verwijderd. Er zijn dit jaar 1424 fietsen weggehaald. De fietsen zijn vaak in het centrum te vinden. Sommige fietsen zijn vernield, andere fietsen staan lang op dezelfde plek.

Fietsenstallingen

De gemeente begon een jaar geleden met een proef om gedurende twee jaar de fietsenoverlast tegen te gaan. Volgens de gemeente zijn er voldoende fietsenstallingen, waardoor het niet nodig is om overal fietsen te parkeren.

Depot

Drie keer per week gaan handhavers op zoek naar fietsen die weg moeten. Zonder waarschuwing worden ze meegenomen naar een depot in Almere Stad.

Er is een speciale website om te kijken of je fiets is meegenomen door de gemeente. Alle fietsen die na 13 weken niet zijn opgehaald, worden verkocht aan een Amsterdamse koper. “De opbrengst gaat naar een goed doel”, aldus de gemeente Almere.

Evalutie

Ondanks dat de harde aanpak tegen de fietsenchaos werkt, wordt er volgend jaar geëvalueerd en bepaald of het beleid echt wel zo succesvol is.

Comments are closed.