Honden aangevallen met vuurwerk

Deel dit artikel

De hond uitlaten op 31 december is een uitdaging. Vooral als er ook nog vuurwerk naar je hond wordt gegooid. Uit zowel de Parkwijk als Tussen de Vaarten komen meldingen over incidenten waarbij vuurwerk naar honden werd gegooid.

Balkon

Bij één van de incidenten werd er vuurwerk vanaf een balkon richting een hond gegooid. Het incident vond plaats in de Kapitein de Langestraat. “Het arme dier schrok zich rot! Net als wij!”, schrijft de eigenaar van de hond op Facebook.

Wandeling

Ook in Tussen de Vaarten ging het mis. “Ik kwam na een wandeling terug lopen en op de hoek Mondriaanweg – Hendrik Werkmanstraat werd er gericht een vuurwerkbal gegooid naar mijn honden. Door de paniek die er ontstond en één van de honden los brak en de ander begon te kotsen heb ik helaas niet kunnen zien welke idioot dit op zijn geweten heeft”, zo schrijft iemand op Facebook.

Vermist

Sinds afgelopen zondag wordt het hondje met de naam Lily nog altijd vermist. “Deze hond is geschrokken van vuurwerk en is om deze reden weggerend”, meldt de eigenaar. “Lily is een bruine en grote herdershond. Verder heeft zij haar riem nog om. Lily komt uit Griekenland en kan angstig reageren. Wellicht wordt ze daarom vrij agressief”.

Indien iemand de hond ziet wordt gevraagd om naar 06-41330211 of 06-45979057 te bellen.