Gemeente treft voorbereidingen voor jaarwisseling

Deel dit artikel

Om brandjes tijdens de jaarwisseling te voorkomen sluit de gemeente een aantal prullenbakken tijdelijk af. Dat meldt de gemeente Almere. “U kunt daar rond de jaarwisseling geen gebruik van maken. Vandaag sluiten we ook alle ondergrondse inzameldepots voor papier en plastic verpakkingen, blik en drankpakken af. Op woensdag 2 januari 2019 wordt alles weer opengesteld”, aldus de gemeente.

Inwerp-openingen

“In Almere Stad Centrum sluiten we de inwerp-openingen van het Ondergronds Afvaltransportsysteem op Oudejaarsavond om 19.00 uur. Op Nieuwjaarsdag gaan ze weer open om 10.00 uur. De ondergrondse inzameldepots met een paslezer worden op afstand gesloten tussen maandag 31 december 18.00 uur en dinsdag 1 januari 06.00 uur. Hierdoor is de pas gedurende de afsluiting niet te gebruiken”.

Overlast

De gemeente Almere neemt de maatregelen om schade aan afvaldepots te voorkomen. Vaak wordt er vuurwerk in de afvalsystemen gegooid.