Weekoverzicht: Van plastic dopjes tot vuurwerk

Deel dit artikel

Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met gebeurtenissen uit jouw buurt.

Parkhuys heeft mogelijke koper

Het Parkhuys Almere heeft een mogelijke koper gevonden voor het gebouw. Dat meldde Het Parkhuys maandag. Het inloophuis zou eigenlijk moeten verhuizen, omdat de huidige kosten te hoog zijn. Na de verkoop hoeft het Parkhuys niet te verhuizen en kan het open blijven.

Mogelijke koper voor gebouw Het Parkhuys

Worm Wine

Het is de tijd van wijn bij het diner. Toch verkoopt de VVV Almere hele andere wijn dan we gewend zijn. Dat bleek afgelopen Eerste Kerstdag op 1Almere.nl. Een bijzonder en uniek Almeers streekproduct wordt vanaf nu verkocht bij de VVV in het centrum. Het gaat om de ‘Worm Wine’. Worm Wine is de vloeistof die vrijkomt bij de productie van wormencompost. Dat meldde Almere City Marketing.

VVV Almere verkoopt uniek Almeers streekproduct ‘worm wine’

Kerstevenementen in Almere

In Almere werd er deze week volop kerst gevierd. Niet alleen bij Almeerders thuis was het een gezellige boel. Er waren ook diverse kerstevenementen op andere plekken in de stad. Daarnaast waren er nog kerstvieringen die al op maandag van start gingen.

Kerstevenementen in Almere

Cast Suburbia

De cast van theatergroep Suburbia moet in 2019 meer een afspiegeling zijn van de Almeerse samenleving. Dat heeft Albert Lubbers, artistiek leider van de theatergroep, deze week laten weten in een radioprogramma van de regionale omroep.

‘Cast Suburbia moet afspiegeling worden van bevolking’

Snellaadstation in Almere

De gemeente Almere wil een snellaadstation voor elektrische auto’s plaatsen in de Muziekwijk. Ondanks dat het bestemmingsplan niet toestaat dat er een snellaadstation komt, wil de gemeente het station toch plaatsen. Dat meldde de regionale omroep.

Gemeente wil snellaadstation voor elektrische auto’s

Plastic dopjes

Een inzamelingsactie voor het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) heeft 12.000 euro opgeleverd. Dat heeft Almeerder Fred Muiteman laten weten. Sinds aan paar jaar was hij één van de vrijwilligers die plastic doppen heeft ingezameld voor het fonds.

Plastic dopjes leveren 12.000 euro op voor geleidehonden

Vuurwerkverkoop gaat van start

Sinds gisteren is de verkoop van vuurwerk van start gegaan. Ook in Almere. Het vuurwerk wordt verkocht op vrijdag, zaterdag en maandag. Op zondag zijn de winkels gesloten.

Vuurwerkverkoop gaat van start