Politie controleert extra; man opgepakt voor vuurwerk

Deel dit artikel

Het te vroeg afsteken van vuurwerk kan je duur komen te staan. De politie controleert deze dagen extra. De straffen liegen er niet om. Wie illegaal vuurwerk heeft of verhandeld kan een celstraf krijgen van 6 jaar. Ook het afsteken buiten de vastgestelde tijden wordt flink bestraft. Als je 10 vuurpijlen afsteekt buiten de toegestane tijden, kan dit je een boete van 1000 euro opleveren. Per afgestoken artikel kan namelijk een boete van 100 euro worden uitgeschreven.

Ook minderjarigen kunnen bestraft worden. Zij worden vaak naar Bureau Halt gestuurd voor bijvoorbeeld een werkstraf. Wie denkt dat het wel mee zal vallen, heeft het mis. Deze week heeft de politie een Almeerse man aangehouden.

Kofferbak

De man had illegaal vuurwerk in zijn kofferbak liggen en wilde dat naar alle waarschijnlijkheid verhandelen. Dat meldt Politie Almere Stad op Facebook. De man werd donderdag aangehouden.

Na de aanhouding heeft de politie het huis van de man doorzocht. In het huis is nog meer illegaal vuurwerk aangetroffen.

Aanhouding illegaal vuurwerk! Na onderzoek heeft de politie Almere op 27 december 2018 een verdachte aangehouden voor…

Slået op af Politie Almere StadFredag den 28. december 2018

Vuurwerkverkoop

Naast dat het vuurwerk illegaal was, mocht de man nog geen vuurwerk verkopen. De officiële vuurwerkverkoop is vrijdag van start gegaan. Deze loopt door tot de laatste dag van het jaar.

Wanneer mag je dan vuurwerk afsteken?

Agent Leon vertelt er meer over.