55

Familie Hazes populair bij Almeerse Top 2000-stemmers

Inwoners van de jongste provincie van Nederland zijn gek op dé volkszanger uit de Nederlandse muziekgeschiedenis: André Hazes. Dat meldt NPO Radio 2. De familie Hazes is ook het populairst onder Almeerse stemmers van de Top 2000. Zo blijkt uit een overzicht van de Top 2000 Statistieken.

Drie maal

Bovenaan staat Alan Parsons Project met ‘Old And Wise’. Het lied zou op nummer 28 staan als het aan de Flevolanders lag. In de echte lijst staat het lied op plek 65. De familie Hazes staat drie maal vermeld in de lijst met opvallend hoog genoteerde nummers onder Flevolanders.

Het lied ‘Bloed, Zweet en Tranen’ zou door de Flevolanders op plek 77 eindigen. Helaas hebben de Flevolanders het niet alleen voor het zeggen. Daarom staat het lied nu op plaats 171 in de lijst. André Hazes Junior scoort goed met ‘Leef’. Dat lied staat nu op plek 152 in de Top 2000. Ook het duet ‘Droomland’ van André Hazes en Paul de Leeuw scoort goed; die plaat zou stijgen van nummer 916 naar plek 414.

Overigens wordt Paul de Leeuw ook twee keer genoemd. ‘Une Belle Histoire/Een Mooi Verhaal’ zou, als het aan de Flevolanders ligt, van plek 1296 naar 640 stijgen.

Muziek

Alan Parsons Project – ‘Old And Wise’

https://www.youtube.com/watch?v=BWFeUNyfpmM

André Hazes – Bloed, Zweet en Tranen

André Hazes Jr. – Leef

André Hazes en Paul de Leeuw – Droomland

Alderliefste & Paul de Leeuw – Une Belle Histoire

Dit vind je misschien ook interessant