61

Vuurwerkverkoop gaat van start

Vanaf vandaag kunnen Almeerse consumenten weer drie dagen lang rotjes, vuurpijlen en ander vuurwerk in de winkel kopen. In heel Nederland is de verkoop van vuurwerk van start gegaan. Ook in Almere opende de tientallen vuurwerkwinkels hun deuren. Het vuurwerk wordt verkocht op vrijdag, zaterdag en maandag. Op zondag zijn de winkels gesloten.

Afsteken

Afhankelijk van het soort vuurwerk zijn de minimumleeftijden voor het afsteken van vuurwerk twaalf, zestien en achttien jaar oud. Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd de klant moet hebben om het te mogen afsteken. Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Het afsteken van illegaal vuurwerk kan je duur komen te staan. Er kan een gevangenisstraf worden opgelegd van zes jaar.

There are no posts to show right now.