62

Raadsgriffier Pruim: “Het dualisme krijgt een zeventje. We zijn er nog lang niet”

Jan Dirk Pruim, griffier in de gemeenteraad van Almere, vertelt tijdens een interview met Parlaeus over zijn werkzaamheden voor de raad. Het gaat onder andere over de democratie. “Democratie is rommelig en imperfect. Het is niet efficiënt. Juist al die verschillende mensen met al die verschillende meningen die met elkaar in zo’n raadzaal proberen het eens te worden, is enorm waardevol. Alleen; democratie moet je leren. We hebben de democratie blijkbaar zo goed gemaakt dat iedereen het als recht beschouwd. Maar een democratie brengt ook plichten met zich mee”, vertelt Pruim.

Marktwerking

In het interview is ook te lezen dat het uitbesteden van allerlei diensten, omdat ‘de markt’ het beter zou kunnen, hem tegen de borst stuit. Hij is overtuigd van de meerwaarde van de verbinding tussen de uitvoering en bestuur.

Volledig interview

“Zijn liefde voor de democratie is gegroeid tijdens zijn loopbaan. Al vroeg in zijn carrière ontdekt Jan Dirk dat hij mensen wil helpen om met het veelkoppig monster dat de overheid soms is, om te gaan”, zo is te lezen.

Lees het hele interview in een artikel van Parlaeus > (PDF)

Bekijk ook eens de website Pruimpraat >

Dit vind je misschien ook interessant