53

Politie ‘Extra toezicht woninginbraak Almere werpt vruchten af’

Het extra toezicht om woninginbraken te voorkomen werkt. Dat meldt de politie online. Inwoners van Almere zijn alert, en dankzij snelle meldingen van verdachte situaties heeft de politie al elf verdachten in december kunnen aanhouden.

Aanhoudingen

Zo werden er op 22 december drie verdachten aangehouden. Er kwam een melding binnen van lawaai en licht van een zaklantaarn in een tuin op de Oostgriend in Almere.

Op 24 december werd er één verdachte aangehouden. Rond 8.10 uur hield de politie een auto staande die zonder verlichting reed. In de auto werden spullen aangetroffen die mogelijk te maken hadden met woninginbraken. De bestuurder is aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Gemeente

“De politie zet extra toezicht in en doet dat zowel opvallend als onopvallend. Samen met het zogenaamde High Impact Crime (HIC) team wordt gesurveilleerd te voet, op de fiets, op scooters en in de auto”, meldt de politie. “De politieagenten uit het HIC-team worden extra ingezet voor onder meer woninginbraken en overvallen. Hierdoor is er meer kans om woninginbrekers op heterdaad te betrappen. Ook de gemeente Almere zet extra toezicht in, vooral preventief in wijken met veel woninginbraken”.

Dit vind je misschien ook interessant