59

Gemeente wil snellaadstation voor elektrische auto’s

De gemeente Almere wil een snellaadstation voor elektrische auto’s plaatsen in de Muziekwijk. Ondanks dat het bestemmingsplan niet toestaat dat er een snellaadstation komt, wil de gemeente het station toch plaatsen. Dat meldt de regionale omroep.

Afwijken

Het college van burgemeester en wethouders wil afwijken van het huidige bestemmingsplan. De gemeente heeft zichzelf opgelegd om in 2025 energieneutraal te zijn. De gemeente wil het station doorzetten omdat Almere elektrisch rijden stimuleert.

Station

Het station zal worden geplaatst op de hoek van de Josephine Bakerstraat en de Jacques Brelweg. Omwonenden hebben laten weten niet blij te zijn met de komst van het snellaadstation. De omwonenden vrezen voor overlast.

De bewoners eisen onder andere dat het gebouw lager wordt en niet zo dicht op de huizen komt te staan. Ook moet er andere verlichting komen dan de geplande neonverlichting.

 

Dit vind je misschien ook interessant