VVV Almere verkoopt uniek Almeers streekproduct ‘worm wine’

Deel dit artikel

Een bijzonder en uniek Almeers streekproduct wordt vanaf nu verkocht bij de VVV in het centrum. Het gaat om de ‘Worm Wine’. Worm Wine is de vloeistof die vrijkomt bij de productie van wormencompost. Dat meldt Almere City Marketing.

Voeding

Het product is niet om te drinken. Het wordt gebruikt als de ideale voeding voor kamer- en tuinplanten in potten. Het wordt verkocht in flesjes van 33 cl. en aangelengd met water. Er zit een echte compostgeur aan de vloeistof.

Productie

De worm wine wordt gemaakt door het in 2017 opgerichte Compost Company Coöperatief. “Onze wormencompost is gemaakt van GFT-afval van Almeerse bewoners en bedrijven. Iedere week halen we emmertjes met keukenafval op bij onze klanten, dit vullen we aan met koffieprut van Almeerse bedrijven en substraat van de Almeerse oesterzwammenkwekerij Upzwam. We werken met kleine hoeveelheden, zo kunnen we de kwaliteit van de ingrediënten goed in de gaten houden,” aldus Irene Mouthaan van Compost Company Coöperatief. “Bij de productie van wormencompost komt ook vloeistof vrij, de ‘Worm Wine’. Hierin zitten opgeloste voedingsstoffen uit de wormencompost en natuurlijk een heleboel bacteriën.”